Thoen gingen we naar Tak

Het hotel in Thoen waar ik verbleef is een beetje raar, om verschillende redenen. Kijk maar eens naar de foto’s. Ontbijt was inbegrepen in de prijs, dat is niet raar. Maar deze morgen kreeg ik dubbel ontbijt omdat mijn kamer een tweepersoonsbed had. Dat is dan weer wel een beetje raar. Regels zijn regels zeker? Normaal begin ik mijn dag met een cheese and ham sandwich van de 7/11 en een ice coffee. Dan, rond 9u meestal stop ik ergens voor een soepke. Tussen die tijd en ongeveer 12u eet ik wel eens een paar kleine bananen, een koek of een snickers… Belangrijk: eten voor je honger krijgt, anders is het te laat.

 

Thoen naar Tak

Ontbijt voor twee voor één.

 

Thoen naar Tak

“Euhm… doe maar zwart.”

 

Vandaag geen andere optie. Ik moet de over de highway rijden. Langs de ene kant doe ik dat niet graag, want dat is ten eerste gevaarlijk en ten tweede best saai. Langs de andere kant is dat altijd de kortste weg en kan je goed doorrijden. De kilometers vliegen voorbij, mijn benen worden elke dag beter en beter. Na ongeveer 80km snelweg hou ik het voor bekeken en zoek ik een rustige route langs de rivier voor het laatste stuk. Door kleine slaperige dorpjes op de oever. Heel slaperig, iedereen ligt hier precies te maffen. Ik zie ook veel honden, maar geen enkele die wakker is. Als ik dan eens mensen aantref bij bewustzijn worden die helemaal zot van de bleke fietser. Ik moet zelfs een paar keer mee op de foto. Uiteindelijk kom ik goed op tijd aan in Tak. Nog een voordeel van deze uithoek: de hotels zijn hier spotgoedkoop. 450B voor deze kamer (groot, proper, super bed, airco, gevulde ijskast, flatscreen tv,…) daar betaal je op een andere plaats in Thailand makkelijk het driedubbele voor. Voor de rest is er in Tak niet zoveel te zien. Rivier, een hangbrug, pleintje,.. en natuurlijk een paar marktjes. De Lonely Planet had me er al voor gewaarschuwd, beter doorrijden naar Kamphaeng Phet en dat is dan ook wat ik morgen ga doen.

 

Thoen naar Tak

Noodles with a view.

 

Thoen naar Tak

Booking.com PROMO!


Ga je binnenkort ook op reis en wil je niet teveel betalen voor je verblijf? Boek dan via onderstaande link en krijg 10% KORTING op je volgende trip!

JA, ik wil 10% korting!

VZW Kinderkankerfonds


In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 320 kinderen kanker. Dit kan ook uw kind zijn. Via deze weg probeer ik geld in te zamelen voor deze kinderen en hun ouders.

Ik doe een gift!

TraxTript 2020 Tombola


Binnenkort meer informatie.

Inschrijven nieuwsbrief